23948sdkhjf

Frovin vinder stort udbud

Krav om koblede vinduer blev tungen på vægtskålen, da bygherre skulle finde en vinduesleverandør til renovering af 166 boliger fra 1917.
Boligforeningen Boliggården og entreprenørfirmaet Ole Jepsen har her i efteråret igangsat en omfattende renovering i Hamlets Vænge i Helsingør.

De 166 tidligere værftsboliger blev bygget i 1917, og i overensstemmelse med datidens byggestil blev vinduespartierne mod gaden dengang monteret med koblede vinduer.

Netop evnen til at mestre den særegne vinduesteknik med kittede sprossevinduer og et forsatsvindue direkte på rammen blev afgørende, da Frovin Vinduer og Døre for nylig vandt udbuddet på nye vinduer til bebyggelsen.

- De koblede vinduer er en markant del af denne boligforenings stærke, originale udtryk og bidrager til, at disse boliger skiller sig ud i den almene boligmasse. Denne effekt skal naturligvis bevares i renoveringsprojektet, fortæller salgschef Claus Haastrup.

Stor logistisk udfordring
Ordren omfatter 1.200 koblede vinduer og 1.200 termovinduer af den mere standardiserede slags. Netop den detalje, at Frovin skal levere begge slags, er Claus Haastrup særligt stolt over. De første vinduer sendes afsted fra Frovins fabrik i Ugerløse ved Kalundborg i begyndelsen af det nye år, og projektet fortsætter ind til foråret 2017.

Hamlets Vænge består af et større antal murede længehuse, og det gør leverancen til en noget større logistisk opgave, end hvis der var tale om en karrébebyggelse i København. Opgaven bliver ikke mindre kompliceret af, at de 100 år gamle vindueshuller med tiden har sat sig. Det betyder, at alle vinduer skal tilpasses nøjagtigt det sted, de skal sidde.

- Vindueshullerne har individuelle mål, og det kræver minutiøs opmåling. Vores sælgere har været på pladsen fire-fem gange sammen med entreprenøren for at måle op og registrere. Det er noget, vi har stor erfaring med at håndtere, siger Claus Haastrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078