23948sdkhjf

Lukning rammer over 100 medarbejdere

Inwidos beslutning om at lukke Pro Tec-fabrik koster arbejdspladser i det vestjyske.
Læs også: Pro Tec lukker sin fabrik i Holstebro

Mandag offentliggjorde ledelsen i Inwido Denmark sin beslutning om at lukke Pro Tec-fabrikken i Holstebro.

Produktionen videreføres i mindre skala på en af Inwidos øvrige vinduesfabrikker, men hvad der helt præcist kommer til at ske, er endnu ikke endeligt besluttet.

- Om cirka fire uger ved vi, hvilke dele af produktionen i Holstebro vi flytter med til enten Farsø eller Nykøbing Mors. Herefter ved vi også, hvad vi får behov for af medarbejdere de enkelte steder. Som udgangspunkt vil 104 medarbejdere blive berørt af situationen. Men selve nedlukningen bliver kontrolleret, og det betyder, at vi fortsætter produktionen i Holstebro til udgangen af første halvår 2016, oplyser administrerende direktør Mads Storgaard Mehlsen til Wood Supply.

Store millionunderskud
Pro Tec Vinduer har været en dårlig forretning for Inwido, der købte virksomheden af stifter Bjarne Haulrik i foråret 2011.

Det første hele regnskabsår efter overtagelsen gav et underskud på 14 millioner kroner efter skat. Underskuddet voksede i 2013 til 15 millioner kroner og igen i 2014 til 24,5 millioner kroner.

Mads Storgaard Mehlsen har heller ikke lagt skjul på, at den dårlige økonomi er en væsentlig årsag til, at Inwido nu lukker Pro Tec-fabrikken:

- Vi vil selvfølgelig være kede af at skulle sige farvel til de mange dygtige og gode kolleger. Vi må dog også erkende, at vi over en meget lang periode har forsøgt at få lønsomhed i driften, og at det ikke er lykkedes, sagde han forud for forhandlingerne med fabrikkens medarbejdere tidligere på måneden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08