23948sdkhjf

Info om grænseværdien for træstøv

Fra 1. september 2007 er grænseværdien for træstøv sænket. Håndhævelsen af disse træder i kraft seks måneder efter udgivelsen af den reviderede grænseværdiliste. Det vil sige 1. marts 2008. Træets Arbejdsgiverforening og DI har siden arbejdet på en længere overgangsperiode. Det har man nu fået.
Grænseværdierne for træstøv blev sænket fra 2 mg/m3 totalstøv til 1 mg/m3 inhalerbart træstøv pr. 1. september 2007. Herefter havde de danske virksomheder seks måneder, efter udgivelsen af den reviderede grænseværdiliste, til den trådte i kraft pr. 1. marts 2008.

Træets Arbejdsgiverforening har vurderet, at det er muligt for de danske virksomheder at overholde de nye grænseværdier, men fastslår i sin vurdering, at, der, grundet den lave grænseværdi, vil forekomme stor måleusikkerhed i forbindelse med kortlægning af træstøvet.

Siden offentliggørelsen af grænseværdierne i august 2007 har TA i samarbejde med DI arbejdet på at sikre en længere overgangsperiode end de seks måneder, hvilket nu er lykkedes. Arbejdstilsynet har accepteret en ny dato for håndhævelse af grænseværdierne.

Det bliver den 1. januar 2009.

TA og TIB udarbejder nu vejledningsmateriale til virksomhederne, der skal sikre, at de overholder grænseværdierne.

Kilde: Magasinet Træ & Møbelindustri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109