23948sdkhjf

Anstændige forhold på Flexas kinesiske fabrik

Den danske børnemøbelproducent Flexa har siden 1999 haft produktion i Kina. På fabrikken i Suzhou sørger man for, at de ansatte har ordentlige forhold. Det bekræfter både ledelsen og de ansatte.
Der er langt imellem de gode arbejdspladser med rimelige forhold i Kina. Men Wang Xian Lin, der arbejder i Flexas Lak & Pak-afdeling på den kinesiske fabrik er tilfreds med både arbejdstid og maden på fabrikken. Produktionschef Kent Jia, der har erfaring fra andre fabrikker, fortæller, hvorfor Flexas fabrik adskiller sig fra mange andre fabrikker i det kinesiske:

- Hvis arbejderne oplevede problemer med eksempelvis farlig damp fra maskinerne, så ville ledelsen ikke gøre noget for at løse det. Det vil man her, siger han til TIB.

Også leder af fabrikken Morten Johansen er tilfreds med det, Flexa kan tilbyde de kinesiske arbejdere. De får betalt deres frokost, har længere ferie end ved andre firmaer og arbejdsugen er kun på 39 timer. Desuden får de deres løn udbetalt hver måned, hvilket ikke er en selvfølge i Kina, hvor man ser stort på dette.

- De har en række forhold, som måske ikke synes af meget efter dansk målestok, men som betyder meget for en kineser, siger Morten Johansen.

Udover løn betaler Flexa også 22,2% oveni til social forsikring, ulykkesforsikring er obligatorisk og overarbejde belønnes med 50% ekstra i timen efter kl. 17.00 og 100 procent i weekenden.

Flexa følger den kinesiske arbejdslov, som netop er blevet strammet op fra januar 2008, hvilket blandt andet har gjort det vanskeligere at fyre medarbejderne.

Kilde: TIB

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094