23948sdkhjf

Kinnarps satser på jernbanetransport

Kinnarps, Europas tredje største leverandør af kontorindretning, satser yderligere på jernbanetransport. Nu øger Kinnarps transporten til at omfatte ruten Fallköping – Gent.
Kontormøbelproducenten Kinnarps leverer nu møbler fra Sverige til resten af Europa med tog. Tidligere har koncernen anvendt togtransport til sine leverancer i Sverige – nu udvider man transporten til også at omfatte ruten Fallköping – Gent i Belgien.

Kinnarps’ transportstrateg Assar Jarlsson fortæller om årsagen til Kinnarps’ stor-satsning på tog-transport.

- Vi kan først og fremmest mindske miljøgenerne. Kuldioxid-udslippet mindskes ved brugen af tog-transporten frem for lastvogne. En anden væsentlig årsag er, at vejene på kontinentet som regel er overtrafikerede, hvilket medfører uforudsete køer, stop og forsinkelser. Desuden indføres der vej-skat mange steder i Europa. Derfor har satsningen både miljømæssige og omkostningsmæssige fordele.

Kinnarps har gennem længere tid arbejdet på at finde det optimale transportsystem. Man har investeret store beløb i containere, der kan anvendes både på tog og på lastvogn. Kinnarps har desuden tilpasset sine vogne for at øge last-volumen. Vognhøjden er sænket med næsten 30 cm, hvilket gør, at der kan lastes med 10% mere end normalt.

- I og med at Kinnarps vokser, transporterer vi også mere gods. Vi vil vokse uden at øge vores kuldioxid-udslip og arbejder derfor med mange miljøprojekter. For ekspempel arbejder vi i øjeblikket med en ny teknologi, der skal forbedre vores køretøjer, udnytte lastrummet og ikke mindst med at finde flere mulige transportruter via jernbanenettet.

Den første leverance til Belgien forlod Fallköping i sidste uge.

Kilde: Kinnarps

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14