23948sdkhjf

Minus hos Engell Møbler

Hos det svenskejede Engell Møbler A/S i Horsens var 2007 et turbulent år med råvarestigninger, lønstigninger, højt omkostningsniveau og et fald i både omsætning og indtjening. Virksomheden har røde tal på bundlinien for andet år i træk.
Året 2007 var et turbulent år for Engell Møbler A/S, der er ejet af svenske Furninova AB. Omsætningen nåede ikke det budgetterede niveau, og resultatet blev stærkt utilfredsstillende.

Året bød på massive råvarestigninger, høje lønstigninger til medarbejderne – og et generelt meget højt omkostningsniveau, som de fastlagte priser ikke var polstret til at dække.

Årets nettoomsætning endte på 74,8 mio. kr. mod 77,8 i 2006. Årets resultat landede på et minus på 5,1 mio. kr. mod -1 mio. kr. året før.

Investeringerne og forøgelsen af kapacitetsomkostningerne, som blev foretaget med henblik på at geare produktionen til højere vækst i 2006 og 2007, har slået fejl. En turbulent tid hos den kunde, der skulle sikre væksten, er den primære årsag til, at budgetterne ikke er blevet opfyldt.

Det blev i slutningen af året besluttet at nedlægge skære- og syafdelingerne og outsource disse funktioner. Dette skabte en del intern uro blandt personalet. Projektet ventes gennemført efter første kvartal 2008.

Forventninger til 2008
Der er udarbejdet og godkendt en besparelsesplan, der skal bringe driften tilbage på ret kurs.
Der er ansat en ny fabrikschef, som skal øge fokus på driften og effektiviseringer.
Der budgetteres med en mindre nedgang i omsætningen.

Sammenholdt med at mange af besparelserne først effektueres gennem året 2008, betyder dette, at der forventes et beskedent underskud i 2008.

Kilde: Engell Møbler A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079