23948sdkhjf

Ingen lys forude for savværkerne

Store lagre, mindre import af trævarer til de største lande i Europa og et fortsat prispres på savede trævarer er årsagerne til, at det går dårligt for de svenske savværker.
Ingen havde kunnet forudse den krise de svenske savværker i øjeblikket befinder sig i. De seneste kvartalsrapporter fra de forskellige savværker taler deres tydelige sprog. Det oplyser Skogsland.

Årsagen til savværkernes problemer er et overudbud af trævarer. Savværkerne opkøbte store mængder i 2006 og 2007, da priserne steg, hvilket medfører, at man nu ligger inde med store lagre fyldt med usælgelige savede trævarer. Desuden er Sveriges eksport af savede trævarer til USA stort set stoppet, hvilket har stor betydning for savværkerne, der før nød godt af stormagtens efterspørgsel.

For at bryde den onde cirkel har Setra, SCA og Södra besluttet at skære end på produktionen af trævarer. I Sverige faldt produktionen af trævarer med 4% i første kvartal sammenlignet med første kvartal i 2007. Men produktionen i 2007 lå også på et rekordniveau.

Kilde: Skogsland

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078