23948sdkhjf

Bordpladefabrik bliver mere grøn

Ikke mindst de offentlige bygherrer i Norden er målgruppen for Horn Bordpladers satsning på FSC-certificerede laminatbordplader med lave emissionsværdier.
Formaldehydafgivelse fra byggevarer har i årtier været en årsag til dårlig luftkvalitet, og det stigende fokus på bygningers indeklima får nu Horn Bordplader til at satse yderligere på sunde og bæredygtige produkter.

Aulum-virksomheden har gennem flere år fremstillet FSC-certificerede køkkenbordplader i massivtræ, og med lanceringen af ”Green Collection” kan virksomheden nu også tilbyde certificerede laminatbordplader.

- Vi er de første i branchen til at lancere FSC-certificerede laminatbordplader. Jeg kan i hvert fald ikke finde nogen i branchen, der leverer et produkt som vores, og det er jeg enormt stolt af. Vi vil gerne tage et ansvar og tilbyde noget til markedet, som vi ser et fremtidigt behov for, og jeg er overbevist om, at vi her rammer et vakuum i markedet, siger administrerende direktør Jakob Bressendorf til Wood Supply.

Vil være 100 procent FSC
Udfordringen med laminatbordpladerne har hidtil været kernen af bordpladen, som ikke har kunnet produceres miljøvenligt nok til at overholde FSC-certificeringen.

Det er imidlertid lykkedes for Horn Bordplader at finde en løsning, og målet er, at Horn udelukkende producere i FSC-certificerede materialer inden for en overskuelig årrække.

- Vi går efter at blive så grønne som overhovedet muligt, og jeg vil være meget, meget tilfreds, hvis vi i løbet af 2-3 år kan konstatere, at alle laminatbordplader i vores sortiment er konverteret til FSC. Men nu skal vi først lige have tid til at starte op for at se, hvor stort markedet er. Derefter kan vi accelerere og begynde at lægge pres på leverandørkæden, siger Jakob Bressendorf.

Bæredygtighed og indeklima er fremtiden
På kort sigt ser Horn Bordplader et potentiale inden for det offentlige byggeri, fordi kommuner, regioner og stat i stigende grad stiller krav om bæredygtighed og indeklima i deres bygninger.

Her står den nye Green Collection stærkt, fordi den både er FSC-certificeret og lever op til kravene under Nordic Eco Label i henhold til formaldehydafgasning.

- Særligt er markederne i Sverige og Norge interessante for os. I Norge får du i dag slet ikke lov til at levere ind til det offentlige, med mindre du opfylder skrappe certificeringskrav. Også i Danmark oplever vi, at bygherrer fravælger leverandører på den baggrund. Det er helt klart en tendens, vi kommer til at se mere til, og jeg spår, at det vil sprede sig til privatmarkedet, hvor hr. og fru Jensen vil begynde at stille flere krav til produkterne, siger Jakob Bressendorf.

Den nye Green Collection er i første omgang lanceret i 17 forskellige decors og vil blive solgt i Danmark, Norge og Sverige gennem en bred vifte af køkkenforhandlere. Horn Bordplader er nu siden i gang med at teste emissionsværdier på flere af sine eksisterende produkter, fordi efterspørgslen på denne form for dokumentation er stigende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235