23948sdkhjf

Markedskommentar uge 19 - 2008

Læs om pressede priser på lyst træ fra Skandinavien, en faldende efterspørgsel efter gran på det britiske marked og om en stigende efterspørgsel efter kinesisk krydsfiner af sorten poppel.
Ifølge det amerikanske informationsbureau Wood Resources Quarterly er priserne på fyrretræstømmer i Brasilien faldet med mere end 4% i løbet af det sidste halve år af 2007. Det afgørende for nedgangen i priserne var en aftagende efterspørgsel efter tømmeret, der især eksporteres til det amerikanske marked.

I løbet af det første halve år af 2008 er priserne på tømmer i Finland reducerede.

Priser på lyst træ fra Skandinavien er stadig under pres. I løbet af de sidste par uger er priserne fortsat nedad på det europæiske marked. Det er fuldt i overensstemmelse med forventningerne. Det er overproduktion, der er skyld i faldet i priserne.

Efterspørgslen efter gran på det britiske marked er faldende. Ifølge aktører på det britiske marked har der siden årsskiftet været en aktivitet, der ligger 70% under det normale leje.

Russisk eksport af grantømmer til EU-landene er faldet med 3,4% fra 5.543 m3 i 2006 til 5.355 m3 i 2007.

Priserne på fyrretræ af sorten eliotis fra Brasilien er faldet igen. Prisernes rutchetur ned af bakke startede i marts og er fortsat i april.

Efterspørgslen efter krysfiner af poppel fra Kina er stigende på det europæiske marked efter et svagt første kvartal i 2008.


Kilde: EUWID

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078