23948sdkhjf

Hvordan står det til med dansk møbeldesign?

Lærer på Danmarks Designskole Henrik Lund-Larsen er utilfreds med fornyelsen inden for dansk møbeldesign. Designer Louise Campell samt møbelproducenten Fritz Hansen er uenige.
- Der sker intet nyt i dansk møbeldesign, siger Henrik Lund-Larsen, lærer på Danmarks Designskole. Hans kritik går især på, at møbelproducenterne ikke er interesserede i de originale, vanvittige og mærkelige designtalenter, der udspringer fra skolen.

Den 35-årige designer Christian Flindt er ikke utilbøjelig til at give ham ret. Trods den ene designpris efter den anden, står producenterne ikke i kø for at få lige netop hans design i hus. Et samarbejde med møbelproducenten Fritz Hansen endte for nylig i det rene ingenting, men Christian Flindt afviser dog, at møbelproducenten skulle være bange for at producere andet en Syveren og Ægget.

Bjørn Stegger fra Fritz Hansen har i årevis måtte lægge øre til kritikken fra omverdenen
- Det er noget vrøvl, at vi ikke laver nye ting. Vi har et samarbejde med en lang række yngre danske designere, blandt andre Kasper Salto, Morten Voss og Cecilie Manz og Furnid, siger Bjørn Stegger til dagbaldet Børsen.

Den danske designer Louise Campbell mener heller ikke at dansk møbeldesign og –produktion er gået i stå. I dag samarbejder hun med en lang række udenlandske producenter og har derfor noget at sammenligne med.

- I Danmark har producenterne faktisk en respekt for design. Det møder man ikke altid i udlandet. Man skal huske på, at det også er designernes ansvar at udvikle design. Man kan ikke klandre producenterne alene, siger Louise Campbell.


Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078