23948sdkhjf

Fra JoJo kabeltromler til danske møbelklassikere

Det nordfynske rørbearbejdningsfirma Haugaard Company A/S har i mange år produceret JoJo kabeltromler. Men firmaet har i dag fundet sin helt egen niche i rørbukning og som underleverandør til producenter af danske møbelklassikere.
Claus Haugaard er anden generation på Haugaard Company A/S. Siden 1964 har man produceret JoJO kabeltromler på fabrikken – i dag er det nogle lidt andre produkter, der ser dagens lys.

Virksomheden har nemlig fundet sin helt egen niche i rørbukning og som underleverandør til danske møbelproducenter.

Årsagen til at virksomheden har slået om er Eric Magnussen og loungestolen Yoga, der for tre år siden stod klar fra fabrikken i Kappendrup uden for Otterup.

Eric Magnussen og Haugaard Company har indledt et unikt samarbejde, hvor Eric Magnussen designer, mens Haugaard Company gør hans designerdrømme til virkelighed. Men samarbejdet har også krævet, at Eric Magnussen har måtte bøje sig rent designmæssigt.

- Ét er selv at sidde og skitsere en stol. Noget andet er at få produceret en stol i en god kvalitet, som er til at betale. Det kræver en hel fabrik, og jeg holder meget af samarbejdet med medarbejderne, siger Erik Magnussen.

Sammen har Haugaard Company og Eric Magnussen skabt yoga-stolen med tilhørende borde og skammel. I øjeblikket arbejdes på en topersoners sofa i samme stil som stolen – det vil sige grundideen med ét stålrør, der bukkes og valses til et møbel.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094