23948sdkhjf

Kopimøbler kan koste antikvitetshandlere dyrt

Det stigende antal af kopimøbler, der findes på det danske marked, har store konsekvenser for antikvitetshandlere og auktionshuse. Det kan koste dyrt at blive grebet i handle med kopimøbler.
Kopimøblerne har invaderet det danske marked. Og det er ikke kun producenterne af originalerne, der rammes hårdt. Antikvitetshandlere og auktionshuse risikerer at komme i klemme, hvis et kopimøbel skulle dukke op i deres sortiment.

- Det er klart ulovligt at sælge eller sprede varer, der er omfattet af den danske ophavsret,fastslår Johan Løje, partner i advokatfirmaet Sandel, Løje og Wallberg, der har specialiseret sig i brud på ophavsretten.

Det kan være svært at skelne en original fra en kopi – ikke mindst hvis møblet er af ældre dato og godt brugt. Ikke desto mindre vil antikvitetshandlerne og auktionshusene bliver straffet, hvis der skulle forekomme handel med kopimøbler.

Johan Løje forudser, at man fremover også vil gå efter privatpersoner, og derigennem få ram på eventuelle forhandlere af kopimøblerne.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078