23948sdkhjf

Fremgang over hele linjen hos Moelven

Både top- og bundlinje blev forbedret markant hos Moelven i tredje kvartal.
Moelven tjente 80 mio. norske kr. (64,4 mio. kr.) på driften i tredje kvartal og har dermed forbedret resultatet med 62 mio. norske kr. (49,9 mio. kr.) sammenlignet med tilsvarende periode året før.

Resultatmæssigt er det dermed Moelvens bedste tredje kvartal siden 2010. Koncernen leverede en bruttodriftsmargin på 6,5 procent, hvilket er 2,3 procentpoint bedre end samme periode sidste år. Omsætningen i tredje kvartal var 2,263 mia. norske kr. (1,8 mia. kr.) mod 2,028 mia. norske kr. (1,6 mia. kr.) året før.

- Det gode resultat har en klar sammenhæng med, at koncernen øgede driftsindtægterne i forhold til tilsvarende kvartal sidste år med 235 mio. norske kr. Samtlige divisioner i Moelven bidrager til resultatforbedringen. Divisionerne Wood og Byggesystemer leverer positive driftsresultater på henholdsvis 46 mio. norske kr. og 42 mio. norske kr., siger koncernchef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Savværker tæt på nulresultat
Koncernchefen siger, at divisionen Byggesystemer gør det særlig godt inden for byggemodulvirksomheden i Sverige.

- I Sverige har byggemodulvirksomheden fortsat meget høj aktivitet og god indtjening. Hovedårsagen til det gode resultat er god gennemførelse af mange projekter med høj standardiseringsgrad og øget produktivitet på fabrik. I Wood-divisionen skyldes resultatfremgangen en kombination af aktivitetsøgning inden for flere produktområder og bedre drift, siger Morten Kristiansen.

Han mener, at arbejdet med at effektivisere driften også er en stor del af årsagen til, at savværksdivisionen Timber oplever resultatfremgang.

- Forbedret drift af flere af vores savværker gør, at divisionen samlet set omtrent går i balance. Selvom divisionen har forbedret sit resultat med 12 mio. norske kr. sammenlignet med tredje kvartal sidste år, er resultatet ikke tilfredsstillende. Markedsforholdene var noget mere udfordrende end i samme periode sidste år, men det igangværende interne forbedringsarbejde skal videreføres for at effektivisere driften yderligere, siger Kristiansen.

Forventer fortsat god efterspørgsel
Efterspørgslen efter industritræ forventes at forblive god på mange markeder.

- Samtidig vil et højt udbud bidrage til risikoen for et fortsat pres på markedspriserne på enkelte markeder. Valutakurserne for norske kr. og svenske kr. er på niveauer, som giver et godt udgangspunkt i konkurrencen på eksportmarkederne. Der forventes fortsat god aktivitet på tømmermarkedet i fjerde kvartal, siger Kristiansen.

Aktivitetsniveauet inden for bygge- og anlægssektoren i Skandinavien forventes at forblive på niveau med 2014 med normale sæsonudsving i løbet af året.

- Byggesystem-divisionen har ved indgangen til fjerde kvartal en bedre og mere alsidig ordrebeholdning end på samme tid sidste år. Divisionens selskaber har tilpasset kapacitet og omkostningsstruktur til de gældende markedsforhold.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094