23948sdkhjf

Magnus Olesens designere hædret med møbelprisen 2008

Busk + Herzog blev torsdag aften (den 24. april) hædret med ”Møbelprisen 2008” på Kunstindustrimuseet i Købehavn af en enig jury og de mest respekterede repræsentanter fra møbelindustrien i Danmark.
”Møbelprisen” er den største og ældste udmærkelse til designere i den danske møbelindustri, og tildelingen af årets pris til Busk + Herzog er derfor en flot anerkendelse af deres fremragende talent, som de udfolder hos bl.a. Magnus Olesen A/S med fabrik i Roslev.

Adm. direktør Nils Knudsen fra Magnus Olesen A/S lægger derfor heller ikke skjul på, at det netop er den talentfulde Busk + Herzog designduo, som gennem de sidste fem år har tilført Magnus Olesen ny vitalitet og inspiration, og det er her, at de to prisvindere har udviklet flere nye meget succesfulde designprodukter.

I dag udgør produkterne designet af Busk + Herzog mere end 40 % af Magnus Olesens samlede omsætning, og Nils Knudsen forventer fortsat martkant vækst i salget af disse produkter. Ikke kun i Danmark, men i høj grad også på vigtige eksportmarkeder som Tyskland og i Japan, der er blandt Magnus Olesens største eksport- og vækstmarkeder.

I Japan har Magnus Olesens netop installeret en stor ordre bestående af bl.a. 400 stk. ’Pause’ stole og 80 ’Pause’ borde til Hiroshima Keizai University.

Sidste år leverede Magnus Olesen fx 1.000 ’Session’ stole til Hotel Opus i Horsens og 25 Space Benches til Players' Lounge i fodboldklubben Chelsea FC i Storbritannien.

I juni lancerer Magnus Olesen endnu et nyt produkt designet af Busk + Herzog på en stor møbelmesse i Holland. Det er en ny konferencestol med navnet ’City’, som allerede inden den formelle lancering har opnået stor opmærksomhed.

Møbelprisen blev indstiftet af Møbelfabrikantforeningens Fond i 1969 ”… for at støtte og opmuntre initiativ og bestræbelser, udfoldet til fremme af designudvikling, forskning og teknisk udvikling for den danske møbelindustri …”, som der står i fundatsen. Prisen blev første gang uddelt i 1970 - og er efterfølgende blevet uddelt hvert år.

Blandt de tidligere prismodtagere er bl.a. prominente design-ikoner som Hans Wegner, Børge Mogensen og Poul Kjærholm. Og det er dette selskab, som Busk + Herzog nu bliver en del af.

Kilde: Magnus Olesen A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094