23948sdkhjf

Modificeret træ kan få stor betydning

Fremtidens krav til træ- og møbelindustrien er præget af miljøhensyn, bæredygtighed og alternative anvendelser. Modificeret træ kan få en stor betydning for branchen.
Danmarks sjette største eksporterhverv er træ- og møbelindustrien. Udviklingscenter for Møbler og Træ arbejder på at forny branchen og har valgt modificeret træ, som et af sine fokus områder.

Modificeret træ har gennemgået en behandlingsproces, der gør blødt træ hårdt. Og da, det er hårdt træ, branchen efterspørger, er der store muligheder for processen her i Danmark, hvor man ligger inde med store ressourcer af blødt træ.

Udviklingscenter for Møbler og Træ arbejder i øjeblikket på at øge kendskabet til modificeret træ, der er et næsten ukendt fænomen i Danmark. Forskere og eksperter har derfor valgt fire teknologier, der skal undersøges, for at finde den bedst egnede til de danske virksomheder.

Fælles for de fire forskellige teknologier er, at de ikke er giftige, at træet gøres hårdere og dermed mere holdbart og resistent over for svampeangreb. Modificeret træ er et bæredygtigt alternativ til imprægnering og tropisk træ.

Fakta om modifi ceret træ
- Kan være lige så effektivt som traditionel imprægnering.
- Kan gøre fyrretræ lige så hårdt som egetræ.
- Kan gøres smuds- og vandafvisende.
- Kan ændre træets farve.
- Er miljøvenligt og giftfrit.
- Rummer uanede muligheder for at forbedre træets egenskaber.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079