23948sdkhjf

Leesign er gået konkurs

Messestandvirksomheden Leesign i Tjørring er taget under konkursbehandling. Virksomhedens igangværende turnaround har ikke båret frugt.
Skifteretten i Herning afsagde i går konkursdekret over messestandvirksomheden Leesign. Dermed er virksomheden underkonkursbehandling, skriver Herning Folkeblad.

Det er efterdønningerne fra Finanskrisen, hvor virksomhederne i ind- og udland skar voldsomt ned på messeaktiviteterne, der har ramt Leesign hårdt.

I 2013 præsenterede virksomheden et mindre underskud på 1,9 mio. kr., men i regnskabet for 2014 var underskuddet i 2013 ændret til 3,2 mio. kr., som følge af en fejl i 2013-regnskabet. Det betød at egenkapitalen i selskabet var væk.

Resultatet for 2014 blev dog et lille overskud på 25.000 kroner før skat og et positivt driftsresultat på godt en halv million kroner. Egenkapitalen var på minus 1,2 millioner kroner og de kortsigtede gældsforpligtelser på 8,7 millioner kroner.

Da regnskabet blev offentliggjort i maj skrev ledelsen i beretningen at den forsatte drift var betinget af, at banker og andre kreditgivere fortsat ville stille kapital til rådighed.

Frasalg af skilteproduktion
Tidligere har Leesign beskæftiget sig med både produktion af skilte og design og produktion af messestande, men som en del af den turnaround, man iværksatte i 2014 frasolgte man skilteproduktionen, hvilket gav troen på at det nok skulle lykkedes hos Leesigns medejer og adm. direktør Allan Stoltenberg.

- Det har været noget op og ned de seneste år, men nu har vi fundet den måde, vi skal gøre tingene på, og er helt klart på rette vej. Vi tager tingene, som de kommer, men fortsætter vi i det tempo, som vi kører i i øjeblikket, vil det udvikle og udbygge sig selv, sagde direktøren til Herning Folkeblad for godt et år siden.

Det er ikke lykkes for Herning Folkeblad at indhente en kommentar fra adm. direktør Allan Stoltenborg.

Advokat Michael Nygaard Appel fra Advokatpartnerselskabet Kirk Larsen & Ascanius er indsat som kurator.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08