23948sdkhjf

Superwood lancerer miljøvenlige terrassebrædder fra de svenske skove

Superwood lancerer miljøvenlige imprægnerede terrassebrædder i gran fra PEFC-certificerede svenske skove. De nye terrassebrædder lanceres i naturlig forlængelse af det udviklingsarbejde, som er sket forud for introduktionen af Superwood profilbrædder.
Terrassebrædderne imødekommer den moderne bygherres krav om holdbarhed, anvendelighed og miljøvenlighed, der får stigende opmærksomhed:

- Mange håndværkere har efterspurgt terrassebrædder i imprægneret træ, der både er fra bæredygtigt skovbrug og imprægneret på en miljøvenlig måde. Derfor har vi udviklet et stabilt produkt, som vi også har testet i forhold til styrke og holdbarhed, siger adm. dir. Ole Dalsgård Nielsen, Superwood.

Nemt at håndtere
For håndværkerne er Superwoods terrassebrædder nemme at håndtere,
fordi træet ved leveringen er tørt. Samtidig er det lyst, og kan derfor også males med lyse farver, selv med hvidt og transparente farver. Træet behøver ikke grunding mod råd og svamp ved overfladebehandling i forbindelse med montage, ligesom træet ikke nedbryder befæstigelsen.

Adskillige års forskning og udvikling ligger forud for lanceringen af træprofilerne og nu også terrassebrædderne. Med den patenterede metode bliver træet gennemimprægneret helt ind til kernen, og man kan derfor bearbejde træet uden at blotte uimprægnerede områder.

Superwood er nordisk gran fra bæredygtigt skovbrug i Skandinavien, hvor der føres streng kontrol med fældning og genplantning. Miljøvenligheden betyder også, at affaldstræet kan bortskaffes som almindeligt brændbart affald.

Superwood terrassebrædder er lidt dyrere end traditionel trykimprægneret træ, men på niveau med lærk og væsentligt billigere end tropiske træsorter, der også anvendes til terrasser.

Kilde: Superwood

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109