23948sdkhjf

Møbelbranchen ønsker import af kopimøbler ulovliggjort

Importen af kopimøbler fra Kina er vokset væsentligt. Det bekymrer den danske møbelbranche, der nu i et åbent brev til økonomi- og erhvervsminister Bendt Bentsen opfordrer regeringen til at forbyde import af piratkopier.
Danskerne bliver konstant fristede og køber i stadig større stil kopimøbler fra Kina via firmaer i London. Det bekymrer den danske møbelbranche, der nu i et åbent brev til økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen opfordrer til at import af kopimøbler forbydes.

Det er i dag fuldt lovligt at bestille kopimøbler i udlandet til eget brug. Samtidig er der stor forskel på lovgivningen i Danmark og England, og således åbnes op for import af kopimøbler via England.

- På den korte bane skal vi have stoppet hullet ved at forbyde import af kopimøbler. På den lange bane skal lovgivningen i Europa harmoniseres, så England ikke alene sætter dagsordenen på kopiområdet i EU, siger industrigruppeformand Flemming Andersen, TIB.

Kampen mod piratkopiering tages alvorligt i branchen. Virksomhederne bruger mange penge på udvikling og beskyttelse af eget design. Dog glimrer Danmark ved ikke at deltage i et europæisk samarbejde om bedre beskyttelse af intellektuel ejendomsret.

Nu opfordrer møbelbranchen Bendt Bendtsen til at gribe ind.

Kilde: TIB

Læs mere om: TIB
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078