23948sdkhjf

PKI Supply vil øge eksporten

Fredericia-virksomheden var traditionen tro at finde på HI-messen. Her skal de danske kunder plejes, og så skulle virksomhedens jubilæum markeres.
På årets HI-messe kunne PKI Supply fejre 20 års jubilæum. Tilbage i 1995 startede man som en lille udbryder-afdeling af den amerikanske koncern National Stars & Chemicals. I starten var man en ren handelsvirksomhed med BASF og Henkel som de primære samarbejdspartere, men i takt med at virksomheden er vokset, er der blevet ændret på det.

- Det har udviklet sig til, at vi i dag laver en del egenproducerede produkter, forklarer direktør Karl Brynningsen.

Fulgte med kunderne ud
I Danmark ligger PKI Supply i top to, når det gælder industrilim, og derfor er man naturligt begyndt at kigge uden for landets grænser for at øge kundemassen.

- I starten var vi kun aktive i Danmark, men nu er vi aktive i flere lande. Vi startede med at eksportere, fordi den danske træ- og møbelindustri begyndte at flytte til Baltikum og Østeuropa og de ville gerne fortsætte med at bruge vores produkter, fortæller Karl Brynningsen.

- I dag har vi agent og eget lager i Baltikum og vi har en samarbejdspartner i Sverige. I 2012 etablerede vi et datterselskab i Polen. Vi kiggede ganske enkelt på, hvor vi havde de største muligheder, og Polen er et af de største områder inden for træ- og møbelindustrien, hvor vi kan sælge vores egne produkter og også BASF’s, som vi har rettighederne til at sælge over hele verden. Vi har i dag et datterselskab med to ansatte i Polen. Det har taget to-tre år at komme i gang, og her i 2015 er der for alvor begyndt at ske noget dernede, fortsætter han.

Kigger på England
I 2014 havde PKI Supply en eksportandel på 12 procent, og den skal efter planen stige til 25 procent allerede i år – og i de kommende år skal der yderligere blus på kedlerne.

- I starten af 2016 begynder vi nok at kigge på England, hvor vi ser gode muligheder for at finde gode partnere. Vi kendere fra tidligere nogle distributører, og vi ser en mulighed for at etablere samarbejder med dem. Der er stadig en del muligheder i England for det produktsortiment, vi kan tilbyde, forklarer Karl Brynningsen.

Står på fællesstand
PKI Supply har dog slet ikke glemt det danske marked, og netop derfor er virksomheden, traditionen tro, med på HI-messen.

- Det er blevet en tradition at være på HI, hvor vi er med på en fællesstand. Vi har i en del år været med på fællesstand både på HI og på Ligna i Hannover, forklarer Karl Brynningsen.

- HI henvender sig til den totale industri, og de områder, hvor vi ikke har så store markedsandele, har vi mulighed for at komme i kontakt med virksomheder her. De foregående messer har resulteret i, at vi har fået nye kontakter med kunder, vi ikke kender, og hvis vi får en 15-20 nye kundekontakter inden for områder, hvor vi ikke er aktive, på den her messe, så er det fint, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096