23948sdkhjf

RBM A/S med omsætningsrekord og millionunderskud

Den nordjyske producent af kontorstole RBM A/S, der i dag er en del af en større skandinavisk koncern, præsterede en sand omsætningsrekord i 2007. Resultatet derimod endte på det største minus i virksomhedens historie.
Nordjysk producent af kontorstole og stole til kantiner og konferencerum RBM A/S i Fjerritslev i Nordjylland har i 2007 slået omsætningsrekord. Samtidig kan virksomheden fremvise et resultat før skat på mere end 15 millioner kr. i blodrøde tal.

Adm. direktør Leif Kvalrik betegner resultatet som både godt og skidt, men mest godt. Bag det meget modsætningsfyldte resultat er der nemlig ganske særlige forhold, der har gjort sig gældende for koncernen i 2007.

RBM blev integreret i en ny skandinavisk koncern, der er ejet af den private equity fond Ratos. Norske Håg og svenske RH Form indgår også i samarbejdet. Efterfølgende har RBM, for at indgå intern konkurrence, måtte foretage en markant indskrænkning af sit program. Det har blandt andet betydet, at man har trukket sig fra skolemarkedet – der dog aldrig har været en lukrativ forretning for RBM.

Leif Kvalriks forventninger til 2008 er da også ganske positive.
- Vi har en særdeles pæn ordrebeholdning, og det første kvartal er også gået godt. Mere kan jeg ikke sige nu af hensyn til vores børsnoterede ejere, men jeg kan sige, at RBM traditionelt aldrig rammes så hårdt af lavkonjunkturer. Bagsiden af den medalje er så, at vi heller ikke vækster så meget i højkonjunkturer. Vi er kort og godt stabile, siger han til ErhvervsBladet.

Årsregnskabet for 2007 kan ikke umiddelbart sammenlignes med året før, hvor der kun udarbejdedes otte måneders regnskab

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079