23948sdkhjf

Kvadrat påvirket af afmatning i møbel-handelen

Kvadrat A/S, det danske flagskib indenfor boligtekstiler, har i de senere år haft markant fremgang. Nu varsler opbremsningen i møbel-detailhandlen om en periode med lavere vækst.
Afmatningen i den globale møbelhandel betyder, at perioden med to-cifrede vækstrater er ved at være forbi for Kvadrat, eksportør af boligtekstiler.

Den markante fremgang virksomheden har haft i de senere år, lakker mod enden.

- Vi må nok se i øjnene, at der kommer en periode med meget lav vækst de næste et til to år. I de første måneder af 2008 har omsætningen i koncernen været rimelig flad. Men det har vi prøvet før, og der er ingen grund til panik. Vi fastholder vores vision om, at Kvadrat skal være blandt de fem stærkeste arkitekt- og designvaremærker i Europa og Asien i 2010. Så må vi tage de bump, der kommer på vejen. Det er en af fordelene ved at være privatejet, siger adm. direktør Anders Byriel, Kvadrat, til dagbladet Børsen.

Anders Byriel har store forventninger til åbningen af Kvadrats datterselskaber i henholdsvis Dubai og Schweiz..

Kvadrat er dog kun påvirket af den nedadgående afsætning af møbler i detailhandelen. Salget til kontraktmarkedet går strygende, og Kvadrat har i de senere år vundet store markedsandele på det område.

I 2007 omsatte koncernen for 482 mio. kr. Eksportandelen øgedes fra 87% til 89%. Driftsresultatet ligger på 35 mio. kr. og egenkapitalen lyder på 99 mio. kr. Det eneste minus kommer fra datterselskabet Kvadrat Soft Cells A/S, der udvikler og sælger patenterede, akustiske byggekomponenter i tekstiler. Underskuddet her lød på 4,5 mio. kr.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078