23948sdkhjf

Kjeldtoft snedkede bord til præsidentsuite i Dubai

Samarbejde med designeren Isabel Ahm og canadisk arkitektfirma banede vejen.
Når statsoverhoveder og andre vip-gæster checker ind i præsidentsuiten på det eksklusive Hotel Viceroy I Dubai, vil de få øje på et nyt dansk bord i røget eg med skjulte skuffer under bordpladen.

Bordet, som hedder Rúna, er designet af danskeren Isabel Ahm. Det er produceret hos Møbelsnedkeri Kjeldtoft i Årslev ved Aarhus og ifølge Isabel Ahm et meget komplekst stykke snedkerarbejde, som er så dyrt, at der næppe produceres flere eksemplarer. Indtil videre vil hun ikke rømme salgssummen af hensyn til partnere.

- Men det er så dyrt, at det ikke kommer ind i alle hotellets suiter. Uanset hvor mange oliemillioner, de har, siger hun og nævner, at det er arbejdets kompleksitet, der især har forædlet det. Det er egentlig ikke fordi, at prisen på røget eg i sig selv brager til himmels.

Isabel Ahm siger, at hun udpegede Møbelsnedkeri Kjeldtoft på grund af højeste kvalitet.

- De har en enorm omhu, og de bliver ved, til den siddder der. Der kan ikke sættes en finger på det, de producerer.

Samarbejdet begyndte, da et canadisk arkitektfirma, Yabu Pushelberg, opdagede bordet ved Isabel Ahms stand på møbelmessen i Milano 2014 og blev så begejstret for det, at de valgte bordet til hotelprojektet i Dubai, som Isabel Ahm fik Kjeldtoft til at færdiggøre.

Isabel Ahm håber, at samarbejdet med Kjeldtoft kan føre til endnu mere, selv om præsidentbordet var en enlig svale.

- Det er i hvert fald planen. Jeg har en del overvejelser om ting, der kan sættes i produktion og hvor det høje danske håndværk, som kun de færreste kan, bevares. Vi vil gerne sælge færre møbler men til højere pris
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078