23948sdkhjf

Ny serie af specialgrundere er ideel til vinduer og døre af træ

Ny teknologi og miljøhensyn går op i en højere enhed. Det er konklusionen på mere end seks måneders intensive afprøvninger i Tyskland og England af GORIs nyudviklede serie af specialgrundere til industriel produktion af vinduer og døre.
Testet med fremragende resultater gennem mere end et halvt år.

Ny teknologi og miljøhensyn går op i en højere enhed. Det er konklusionen på mere end seks måneders intensive afprøvninger i Tyskland og England af GORIs nyudviklede serie af specialgrundere til industriel produktion af vinduer og døre.

Dermed består GORIs fremtidige program af fire velgennemprøvede og effektive specialgrundere:

- Anti-bleed grunder
- MDF-sealer
- Hårdttræsgrunder
- Knastforsegler

Konklusionen er entydigt, at disse specialgrunderne opfylder alle krav, som moderne overfladebehandlingsanlæg stiller. Samtlige nye grundere er vandbaserede og kompatible med kravene i REACH- og BDP-direktiverne.

Anti-bleed grunder
GORIs anti-bleed grunder forhindrer misfarvning fra de vandopløselige farvestoffer, der findes i mahogni, iroko, meranti, hvid meranti, eg, eukalyptus, hemlock, sipo, framiré og andre former for hårdttræ.

Teknisk set fastlåser formuleringerne farvestofferne i grundingslaget og forhindrer dermed misfarvning af topcoat’en. Desuden sikrer de specielle porefyldende egenskaber, at topcoat’en kan sprøjtes på en perfekt forberedt overflade. Findes i udgaver til både flowcoating og sprøjtning.

MDF-sealer
Den nye MDF-sealer fra GORI er velegnet til MDF anvendt i fugtige miljøer – herunder udendørs anvendelse. Den spærrer effektivt af for indtrængende fugt, og med sin høje forseglingsevne sikrer den en optimal beskyttelse af pudsede og profilerede flader. Dermed har man den bedst tænkelige forberedelse af underlaget for topcoat’en.

MDF-sealeren har også deltaget i en test mod traditionelle opløsningsmiddelbaserede fler-komponent sealere. GORIs nyudviklede en-komponent vandbaserede sealer var imidlertid den eneste, som levede op til de strenge krav i den tyske W3-norm for vandoptagelse.

Hårdttræsgrunder
Arbejde med hårdttræ er altid en udfordring. GORI har derfor udviklet en grunder til mahogni, iroko, meranti, hvid meranti, eg, eukalyptus, hemlock, sipo, framiré og andre former for hårdttræ.

Produktet sikrer, at overfladen bliver grundet meget ensartet og samtidig er helt transparent. Formuleringsteknisk set er hårdttræsgrunderen baseret på samme teknologi som anti-bleed grunderen. Hårdttræsgrunderen fås til flowcoating.

Knastforsegler
Den reformulerede knastforsegler lever op til de fremtidige miljøkrav, og har en ny formulering, som gør den specielt effektiv til at hindre misfarvning fra knaster i fyr, gran og andre former for nåletræ. Produktet har opnået flotte testresultater hos det uafhængige institut Trätek i Sverige.

Formuleringerne er specielt udviklet, således at farvestofferne fra knasterne holdes tilbage, så topcoat’en kan påføres uden problemer. Knastforsegleren fås i to udgaver – en til sprøjtning og en til flowcoating.

Kilde: Dyrup - www.dyrup.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08