23948sdkhjf

Nørlundfonden fordobler årets resultat

Nørlundfonden, der blandt andet ejer Nørlund-Viskum Træ A/S, har næsten fordoblet sit resultat for 2007. Nørlund-Viskum Træ A/S bidrager til regnskabet med et lille minus på 430.000 kr.
Nørlundfonden kom ud af 2007 med et driftsresultat på 14,3 mio. kr. mod 8,7 mio. kr. året før.
Årets resultat stiger fra 3,7 mio. kr. i 2006 til 7,2 mio. kr. i 2007.

Nørlund-Viskum Træ, der ejes af Nørlundfonden, har bidraget til årets resultat med et minus på 430.000. Det sker efter et år med vigende afsætning og faldende salgspriser. Det oplyser dagbladet Børsen.

Savværket fremstiller og sælger konstruktionstræ, træemballage og rundstolper.

Direktør Kim Thisted siger om resultatet:
- Den negative udvikling i fjerde kvartal skyldes en brat faldende international konjunktur for savede produkter med baggrund i en historisk høj savværksproduktion i Europa sammenholdt med et stort stormfald i tyske skove.

Herudover er det opbremsningen på det amerikanske marked, et overbud på det europæiske marked samt et pres fra Rusland grundet den russiske told, der har voldt problemer for savværket.

Ledelsen oplyser i regnskabet, at det i løbet af året er lykkedes at indfri en planlagt vækst på 50% for salg målt i forhold til 2006.

For 2008 forventes lavere råvarepriser samt forbedrede salgsmuligheder. Samtidig vil selskabet reducere enhedsomkostninger i forbindelse med prooduktion samt nedbringe størrelsen af lagre.


Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079