23948sdkhjf

Multiform i topform trods resultatnedgang

Den svenskejede producent af luksuskøkkener Multiform i Kibæk har ikke præsteret optimalt i 2007. Virksomheden er gået fra et resultat før skat på 7 mio. kr. i 2006 til små 400.000 kr. på bundlinien i 2007. Alligevel fastholder direktøren, at Multiform er i topform.
Ballingslöv, der ejer Kvik, JKE Design og Multiform havde stor fremgang i 2007. Køkkenproducenten Multiform har i 2007 ikke bidraget meget til det positive resultat.

Virksomheden kan fremvise små 400.000 kr. på bundlinien før skat, og det til trods for at resultatet sidste år lå på 7 mio. kr., og at virksomhedens adm. direktør, Bjarne Skovgaard Schmidt fastholder, at Multiform er i god form.

- Der var en række uheldige faktorer, som ramte os i fjor. I 2006 valgte vi at insource overfladebehandlingen, og det viste sig vanskeligere end ventet. Samtidig fik vi leverings- og kvalitetsproblemer, fordi både vi selv og vore hovedleverandører blev ramt af manglen på arbejdskraft. Vi kunne kort og godt ikke følge med, og det gav altså en række ekstra omkostninger. Nu fungerer afdelingen for overfladebehandling, og vi har ikke problemer med at tiltrække arbejdskraft. Samtidig har vi valgt yderligere at insource en række processer. Det gælder finerarbejde og produktion af blandt andet låger og skuffer. Det har været svært for os, som producent i den øvre ende af kvalitetsskalaen, at finde underleverandører, der var gearet til denne form for produktion og i de relativt beskedne serier, vi arbejder med, siger han til ErhvervsBladet.

Omsætningen for 2007 lå dog på samme niveau som i 2006. Samtidig kan han berette om, at både efterspørgsel og ordrebog også er i topform. Han mener ikke, at Multiforms omsætning vil blive nævneværdigt ramt af afmatningen herhjemme, da virksomhedens køkkener henvender sig til den gruppe kunder, hvor købekraften forbliver intakt.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111