23948sdkhjf

Uenighed om retningslinier for offentligt indkøb af træ

Tirsdag forlod miljøorganisationerne WWF Verdensnaturfonden, Nephentes og IWGIA styregruppen for det offentliges træindkøb. Det sker, fordi Miljøministeriet har valgt PEFC-mærket, som en godkendt ordning.
En styregruppe, der hører hjemme under Skov- og Naturstyrelsen, er netop i gang med at udarbejde retningslinjer for, hvilket træ kommuner, regioner og staten skal købe. Tirsdag forlod organisationerne WWF Verdensnaturfonden, Nephentes og IWGIA gruppen på grund af utilfredshed med de valgte certificeringsordninger.

På mødet tirsdag foreslog Skov- og Naturstyrelsen, at certificeringsmærkerne FSC og PEFC skulle fungere som midlertidige rettesnore for offentligt indkøb af træ. Det fik altså miljøorganisationerne til at forlade mødet i protest.

- Det er helt uacceptabelt. PEFC er en meget kontroversiel ordning, og vi er ikke enig i, at det garanterer bæredygtighed. PEFC forbyder ikke, at skoven fældes til fordel for andre ting som eksempelvis landbrug. Der bliver ikke taget tilstrækkeligt hensyn til indfødte folk, som bor i skoven, siger Jakob Sterling, miljøfaglig chef i WWF, til Ritzau.

Kilde: Aarhus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063