23948sdkhjf

Utilfredsstillende resultat fra Junckers

Junckers oplever nedgang i nye ordrer til projektmarkedet – omsætningsnedgang i andet halvår førte til utilfredsstillende driftsresultat.
Ved indgangen til 2007 var det forventningen at omsætningen skulle øges med 5%. Denne forventning blev i forbindelse med halvårsmeddelelsen korrigeret, således, at omsætningsforventningen blev reduceret til 2006 niveau. Denne forventning til omsætning blev ikke indfriet, idet omsætningen fra 2006 til 2007 faldt fra 770 mio. kr. i 2006 til 728 mio. kr. eller med 5,5%. Omsætningsfaldet i andet halvår blev derfor på ca. 10% i forhold til samme periode i 2006.

Nedgangen i omsætningen skyldes primært, at ordreindgangen til projektmarkedet for nybyggeri på de største markeder i USA, Irland, Spanien og Danmark gik ned i andet halvår.

Indtjeningsmæssigt bærer resultatet præg af omsætningsnedgangen. Et negativt resultat af ordinær drift på 4,8 mio. kr. indfrier således ikke forventningerne. Sammenlignet med 2006 er resultatet dog belastet med 20 mio. kr i udgiftsførelse af aktiverede indirekte produktionsomkostninger som følge af lagernedbringelse i 2007.

Nettoresultatet steg som følge af andre driftsindtægter.

Der er også i 2007 gennemført væsentlige omstruktureringstiltag, som dels har bidraget væsentligt med andre driftsindtægter gennem salg af ejendom, dels har medvirket til en forenkling af det logistiske set-up. Resultat af primær drift blev på 39,9 mio. kr., og er således forbedret med 5,9 mio. kr. i forhold til 2006. Det ordinære resultat før skat blev som følge af de gennemførte frasalg af aktiver også forbedret i forhold til 2006, således at resultat før skat blev på 21,8 mio. kr.

Positiv udvikling på balanceposter
På trods af det utilfredsstillende ordinære driftsresultat blev den rentebærende gæld nedbragt med mere end det forventede. Lagernedbringelse og frasalg af en del af ejendommen har tilsammen medført en nedbringelse af den rentebærende gæld på 59 mio. kr. fra 223 mio. kr. til 164 mio. kr. Forbedringerne på balanceposterne førte således til en yderligere forbedring af soliditetsgraden, som med udgangen af 2007 nåede op på 51%.

Forventninger til 2008
Efter flere års intern fokus på at forbedre forretningssystemet, vil Junckers i de kommende år fokusere mere på segmenttilpassede løsninger overfor de professionelle målgrupper, som enten påvirker eller beslutter valget af trægulvsløsninger. En forstærket indsats på salg af segmenttilpassede trægulvsløsninger overfor developere, entreprenører, gulvlæggere og arkitekter forventes dog ikke allerede i 2008, at kunne kompensere fuldt ud for faldet i påbegyndt nybyggeri på de markeder, hvor Junckers er repræsenteret.

De væsentligste hovedmarkeder for Junckers’ produkter vurderes ved indgangen til 2008 at være vigende. Specielt vil faldet i påbegyndt boligbyggeri på flere af de største markeder på kort sigt påvirke afsætningsmulighederne negativt. Omsætningen i Junckers Industrier A/S 2008 forventes derfor at blive mindre end i 2007, men fortsat påholdenhed på kapacitetsomkostningerne skal imidlertid bidrage til, at der kompenseres herfor, således at der forventes et positivt resultat af ordinær drift.

Kilde: Junckers

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109