23948sdkhjf

Finn Juhl-møbler genfødes

Samtidig med at møbel-arkitekten Finn Juhls hus ved Ordrupgaard åbnes for offentligheden, relanceres flere af hans møbler. Det er Onecollection i Ringkøbing, der har eneretten til at reproducere møbeldesignernes værker.
Netop nu åbnes Finn Juhls hjem ved Ordrupgaard for offentligheden. Samtidig er møbelarkitektens møbler mere populære end nogen sinde. Derfor relanceres flere af hans møbler.

Onecollection i Ringkøbing har eneret til at reproducere Finn Juhls værker.

Onecollection sælger blandt andet Finn Juhls nok mest kendte møbel, sofaen Poeten. Men overraskende nok er det ikke kun de mest kendte møbler, der går som varmt brød.

- Det er faktisk de små ukendte skulpturelle polstermøbler, der har størst interesse. Måske er det fordi, de er et godt alternativ til de store fede sofamøbler, der laves i dag. Finn Juhl var detaljernes mand. Det er ikke kun øjet, men alle sanser, der bliver behaget, når man oplever hans møbler, siger Henrik Sørensen, der er direktør og sammen med Ivan Hansen partner i Onecollection.

Netop nu relanceres en sofa fra 1946, Model 4600. Onecollection har været fulstændig tro mod Finn Juhls tegninger, men skumtyperne i dag er en bedre kvalitet end i efterkrigstiden, hvor der også var en kant af bly på sofaen, hvilket er ændret i dag. Så rent materialemæssigt er sofaen ført up-to-date med nutidens kvalitet og krav.

Kilde: Berlingske Tidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079