23948sdkhjf

Vinkelanlæg sikrer produktions-fleksibilitet

Hos Danske Vinduer og Døre ApS i Sunds er 2 nye vinkelanlæg til bearbejdning af vindueskomponenter blevet omdrejningspunktet for produktionen. Det var ønsket om en effektiv, men samtidig meget fleksibel produktion, der fik Danske Vinduer & Døre til at investere i SCM Windor-anlæg.
- Vinkelanlæggene har kapacitet uden at gå på kompromis med fleksibiliteten, og det var en tungtvejende grund til, at valget faldt på dem. Og så har vi generelt rigtig gode erfaringer med SCM-maskiner. Helt tilbage fra min læretid har jeg arbejdet med SCMs maskiner, og de kører rigtig godt. Det har samtidig været vores mål at minimere den menneskelige faktor i produktionen.

- Jo flere hænder, der skal på en pind, jo større er risikoen for fejl – som er dyre for os at rette – og som går ud over den korte leveringstid, vi har, fortæller Henrik Jensen, der er produktionschef på Danske Vinduer.

Danske Vinduer og døre havde tidligere end traditionel dobbelttapper, som vinkelanlæggene bl.a er afløser for. På dobbelttapperen oplevede man, at den reelle produktionstid var meget lille – der krævedes for megen tid til op- og omstillinger. På Danske Vinduer og Døre er der meget store variationer i de emner, der produceres i små serier – eller sågar enkeltstyksproduktion. Med de nye Windor 60, hvor det ene anlæg kører rammer og det andet karme, er disse problemer forsvundet. Alt det værktøj, der skal benyttes, sidder på de lange spindler i maskinen, og derfor er spildtid til op- og omstilling elimineret. Det betyder, at man i virksomheden i dag kan optimere logistikken, så den bliver optimal i forhold til behovet.

- Vi har fået en løsning, der passer perfekt til vores krav om fleksibilitet og effektivitet, siger Henrik Jensen.

Han roser også indkøringen af anlæggene. På mindre end 6 dage var virksomhedens gamle dobbelttapper og kehler pillet ned, og 2 nye anlæg og en ny kehler, en SCM Superset Class sat ind – og klar til at køre produktion.
- Det er nødt til at gå så hurtigt, det var jo hjertet af produktionen, vi pillede ned, og det er alt for dyrt at holde stille, siger Henrik Jensen. Forud for indkøringen af anlæggene havde Henrik Jensen gjort et meget grundigt forarbejde. Samtlige profiler var beskrevet mht. bearbejdning, rækkefølge af bearbejdningen og anvendt værktøj. Derfor kunne programmeringen ske lynhurtigt, og det har været en stor fordel efterfølgende, idet begge anlæg kar kørt supereffektiv produktion siden.

- Vi er meget tilfredse, konstaterer Henrik Jensen.

Danske Vinduer i Sunds har eksisteret i 5 år, og virksomheden har oplevet en kraftig vækst siden da. I dag tæller virksomheden ca 45 medarbejdere. Danske Vinduer afsætter sine produkter til mindre tømrermestre, og især private forbrugere via virksomhedens netshop.

- Vi kan tydeligt mærke, når tiden for de store ferier nærmer sig, for så er vores ordrebog godt fyldt op, men vi har generelt et fornuftigt aktivitetsniveau hele året – også selvom det er vinter lige nu, beretter Henrik Jensen.

- Vi oplever meget, at det er mund til mund metoden, der giver nye kunder til os, for vi kan se, at har vi leveret til ét hus på en vej, så følger naboerne ofte efter med ordrer, når de skal have skiftet vinduer. Det er da den bedste reklame, vi kan få, slutter Henrik Jensen.

Kilde: LindLarsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078