23948sdkhjf

Rusland ny stor FSC-stormagt

Mere end 17 mio. hektar russisk skov er nu FSC-certificeret. Dermed indtager Rusland anden pladsen på listen over verdens FSC-stormagter. Kun Canada overgår russerne i det globale bæredygtige skovregnskab.
Rusland spås en fremtrædende rolle, når det gælder FSC-certificeringer. I dag er 17 mio. hektar russisk skov certificeret. Kun Canada har mere certificeret skov på verdensplan. Alene i 2007 blev 4 mio. hektar skov FSC-certificeret i Rusland. Dermed forventer man, at landet bliver en af de mest betydningsfulde leverandører af FSC-certificeret træ.

Selvom Rusland indtager andenpladsen som verdens FSC-stormagt, kniber det med afsætningen. I Rusland er der ganske få aftagere af det certificerede træ. Derfor satses der i vid udstrækning på eksport.

Certificeringsfirmaet NEPCon og miljøorganisationen the Rainforest Alliance bærer en stor del af æren for den udvikling, der er sket i Rusland. 5 ud af de 17 millioner hektarer russisk skov er nemlig blevet certificeret af NEPCon i samarbejde med den internationale regnskovsorganisation.

Kilde: FSC Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079