23948sdkhjf

Træ-Badekar til en halv million

På Wood Houses værksted går modelsnedker Peter Bauder i disse dage og bygger verdens dyreste træbadekar. Prisen for de eksklusive baderumsmøbler er næsten en halv million danske kroner.
Modelsnedker Peter Bauder arbejder i disse dage på verdens dyreste badekar - i træ.

Kunden er en fransk rigmand, der er ved at renovere det hus i Moskva, hvor klenodierne snart skal installeres.

Kunden ønskede sig et træbadekar i japansk kvalitet. Den slags er der kun tre firmaer i hele verden, der bygger - et i Japan, et i Los Angeles og så Wood House på Refshaleøen i København, der altså løb med ordren.

Opgaven består i at bygge et kvadratisk træbadekar på 140x140 cm med en højde på 90 cm og et aflangt kar, der måler 180x80cm. Dertil kommer en håndvask i træ og en gangbro fra badekar til bruseniche.

En af de mange håndværksmæssige udfordringer ved at bygge et kvadratisk træbadekar er, at det i modsætning til et konisk eller tøndeformet kar ikke hviler i sig selv.

Derfor brugte Jan Jensen fra Wood House lang tid på at finde det helt rigtige materiale. Valget faldt på cedertræ, der er særlig formstabilt. For at få samme lyse farve og struktur i alt træet tog Jan Jensen selv over til leverandøren i Odense og valgte hver eneste planke til projektet.

Det udvalgte træ blev derefter lagt i tørreovn i otte uger. Undervejs var det ude for at blive høvlet til og blev så lagt ind igen, fordi cedertræ er lang tid om at tørre i veddet inde i midten. Voldtørrer man, flækker træet i enderne, og så er badekarret færdig med at være tæt.

Således skånsomt behandlet blev de 759 kg tørt cedertræ kørt til snedkerværkstedet på Refshalevej i København, hvor modelsnedker Peter Bauder nu har to uger til at bygge de eksklusive badekar.

Onsdag den 19. marts 2008 holder Wood House premiere på den nye web-shop, woodhouse.nu , hvor kræsne forbrugere selv kan købe sig et træbadekar.

Kilde: Wood House - www.woodhouseshop.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125