23948sdkhjf

”Branchen er kravlet ud af krisens slagskygger”

Både beskæftigelsen og eksporten steg i 2014, konstaterer den nydannede forening Træ- og Møbelindustrien på sin årsdag.
Der er fremgang at spore i træ- og møbelindustrien. Det er den overordnede konklusion i den årsberetning, som Træ- og Møbelindustrien (TMI) netop har offentliggjort.

- Både på træ- og møbelområdet er såvel omsætning som eksport steget i 2014. På hjemmemarkedet har bl.a. den stigende aktivitet i byggeriet og boligsalget, i kombination med en voksende forbrugertillid, skabt øget omsætning til virksomhederne i vores brancher. Og på eksportmarkederne er der klare vækstrater, som især baserer sig på nærmarkederne i Skandinavien og Vesteuropa, konstaterer formand Henrik Thorlacius-Ussing.

Top 10: Møbelbranchens største eksportmarkeder
Top 10: De største trævareeksportmarkeder

Også beskæftigelsen synes omsider at være på rette spor efter flere år med nedgang.

- I 2014 har vi også – for første gang i længere tid – kunnet notere en beskeden, men alligevel umiskendelig, fremgang i beskæftigelsen. Det er glædeligt, at flere års markante fald nu synes at være bremset på et stabilt niveau på omkring 20.000 beskæftigede i træ- og møbelindustrien, bemærker Henrik Thorlacius-Ussing.

Udfordringer i horisonten
TMI-formanden advarer samtidig mod, at branchen ser de spæde forårstegn som en anledning til at hvile på laurbærrene. Træ- og møbelindustrien står foran en demografisk udfordring, idet aldersgennemsnittet her ligger betydeligt højere end i den samlede beskæftigelse, mens tilgangen af unge medarbejdere er vigende.

Desuden skal der arbejdes for, at virksomhedernes rammevilkår fastholdes og styrkes, pointerer Henrik Thorlacius-Ussing, som opsummerende konkluderer:

- Alt i alt har 2014 været et år, hvor branchen er kravlet ud af finanskrisens slagskygger, men hvor vi også har set nye, alvorlige udfordringer tegne sig i horisonten.

Træ- og Møbelindustrien (TMI) afholder i dag årsdag på Munkebjerg Hotel i Vejle, hvor Wood Supply naturligvis er til stede.

Læs hele Træ- og Møbelindustriens årsberetning her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109