23948sdkhjf

Forurenede træpiller og træbriketter i handlen i Danmark

Miljøstyrelsen er i flere tilfælde blevet opmærksom på, at træpiller og træbriketter fra især Polen, som indeholder rester af bl.a. plast, gummi og laminater er blevet importeret til Danmark med henblik på videresalg til forbrænding i træpillefyr, brændovne mv. Træpillerne og træbriketterne er blevet solgt gennem byggemarkeder, maskinstationer og energivarehandler.
I Danmark må der ikke brændes forurenede briketter og piller af i brændeovne, træpillefyr og lignende anlæg. Ved afbrænding kan der udvikles giftige dampe, der både forurener miljøet og udgør en sundhedsfare.

Miljøstyrelsen har sendt et orienteringsbrev til en bred kreds af importører, om hvordan man bør forholde sig ved import af forurenede træpiller og træbriketter. Import af forurenede træbriketter skal alene følge transportforordningens regler.

Tilbagelevering af træpiller
Som privatperson, skal man være opmærksom på, om træpiller eller briketter er forurenet med affaldsrester. Vær opmærksom på lugten ved afbrænding, og knæk evt. et par af pillerne eller briketterne. Hvis der findes plastikrester eller lignende, skal pillerne afleveres tilbage til forhandleren. Hvis det ikke er muligt at levere dem direkte tilbage, kan de alternativt bortskaffes som almindelig dagrenovation.

Kilde: Miljøstyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078