23948sdkhjf

FLEXA investerer i FSC certificeret produktion i Rusland

Den danske producent af børnemøbler FLEXA har valgt at satse på FSC-produktion i Rusland. Et 800.000 hektar stort skovområde har opnået FSC-certificering på grundlag af en professionel evaluering gennemført af NEPCon.
Den danske producent af børnemøbler FLEXA har valgt at satse på FSC-produktion i Rusland. Virksomheden købte sidste år aktiemajoriteten i en stor tømmerkoncession, ZAO Zapkarelles i det nordvestlige Rusland. Nu har det over 800.000 hektar store skovområde opnået FSC-certificering på grundlag af en professionel evaluering gennemført af NEPCon.

FSC-træ bliver til børnemøbler
FLEXA er leverandør af børnemøbler massivt fyr, og har siden sin opstart i 1972 ekspanderet kraftigt. Virksomheden driver egne savværker og forarbejder egne komponenter flere steder i verden. Direktør i FLEXA Søren Lykke Jensen siger:

- Vi valgte at investere i skovproduktion i Rusland bl.a. for at understøtte vores savværksproduktion i Estland. De seneste 6-7 år har vi måttet importere tømmeret fra Rusland på grund af nedgang i den estiske tømmerproduktion. Så da Rusland valgte at forhøje eksporttolden på råtræ virkede det oplagt at investere i produktion og forarbejdning i Rusland.

En del af det store volumen, der produceres på den russiske koncession, skal levere materiale til savværket i Estland. Men der følger også to savværker med koncessionen, og dem har FLEXA planer om at opgradere og anvende i videre forarbejdning på stedet. Desuden vil der blive opført fabrikker til fremstilling af komponenter.

Langsigtet strategi
FLEXA’s langsigtede strategi er at etablere FSC sporbarhedscertificering for alle virksomhedens enheder i Danmark, Estland, Kina og USA. På kort sigt vil FLEXA dog ikke aktivt markedsføre FSC-certificeringen af ZAO Zapkarelles.

- Vi venter med det, indtil vi har et større certifieret volumen, forklarer Søren Lykke Jensen.

- Men hvis vi får en konkret ordre på FSC-certificeret produktion, vil vi bære FSC-mærket hele vejen igennem produktionen.

ZAO Zapkarelles certificeringskode er SW-FM/COC-002932. Certifikatet er udstedt af The Rainforest Alliance, og NEPCon har gennemført den professionelle 3. parts evaluering, som danner grundlag for certifikatet.

Kilde: NEPCon

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126