23948sdkhjf

Hjellegjerde ser rødt

Den norske møbelproducent Hjellegjerde kunne fredag fremlægge et regnskab for fjerde kvartal i 2007 med et minus på 6,4 mio. nkr. I samme periode året før var det ellers lykkedes møbelproducenten at nå et resultat på 6,7 mio. nkr. – på plus siden.
Den norske møbelproducent Hjellegjerde blev en af børstaberne i torsdags og aktiekursen faldt med 5,47%. Men én ulykke kommer sjældent alene.

Fredag kunne virksomheden fremvise et kvartalsregskab for fjerde kvartal i 2007 med et underskud på 6,4 mio. nkr. før skat. Resultatet for samme kvartal i 2006 var ellers på 6,7 mio. nkr.

Virksomheden har udviklet sig over årene fra at have sit fokus på sofa- og stolproduktion til i dag at omfatte hvile-stolskoncepter med et langt mere internationalt islæt.

Det negative resultat var ventet på grund af de store omstillinger, Hjellegjerde har gennemgået i 2007. En ny fabrik i Litauen, justering af varesortimentet og en tilpasning af produktionskapaciteten i Norge er nogle af de tiltag den nye ledelse har sat i gang.

Antallet af ansatte hos koncernen i Norge faldt i 2007 fra 282 til 176.

Kilde: Magasinet Treindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094