23948sdkhjf

Lykken tilsmiler igen PFP A/S

Medarbejderne flygtede og den jyske producent af bordplader PFP A/S havde direkte kurs md en lukning - i dag 2 år og en erfaren problemknuser senere har man bremset den negative spiral og forventer en vækst på 20% årligt over de næste tre år.
Den jyske producent af bordplader PFP A/S i Kjellerup led for to år siden af medarbejderflugt og en manglende indtjening. Et underskud på 5 mio. kr. før skat og en svindende egenkapital var årsagerne til, at en betalingsstandsning lå lige om hjørnet.

I stedet for at give op tilkaldte man Per Lykke Jensen, en erfaren bordplademand og problemknuser. Da det ikke lykkedes at sælge virksomheden, overtog han og to ledende medarbejdere, med Mezzanin Kapital som finansiel medspiller, den synkende skude. Og i dag er skuden kommet oven vande igen.

Omsætningen er faldet betydeligt, da Per Lykke Jensen valgte at droppe virksomhedens største kunde og sende produktprogrammet på slankekur, men til gengæld står PFP A/S overfor at kunne præsentere et regnskab med overskud for 2007.

For de kommende tre år ventes en vækst på 20% årligt, selvom man er indstillet på et stagnerende køkkenmarked.

- Vi tror på en blød landing, men vore fremtidsforventninger knytter sig altså også til, at vi har planer om at gå ind på nye markedssegmenter som for eksempel hospitaler og laboratorier. Desuden arbejder vi på at få styrket eksporten til blandt andet Norge og Sverige. Endelig forventer vi da at kunne øge vores markedsandel i køkkensegmentet, siger Per Lykke Jensen til ErhvervsBladet.

PFP har godt et halvt hundrede medarbejdere.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Læs mere om: PFP
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094