23948sdkhjf

Afsked med forbrugsfesten

Flere og flere butikker melder om svigtende salg i fjerde kvartal i 2007 og et flertal venter en nulvækst i indeværende kvartal. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv. Også brancheforeningen Dansk Møbelhandlere venter et fald i salgsvæksten.
Efter flere år med en høj vækst, melder flere og flere butikker nu om svigtende salg. Ifølge Dansk Erhverv er det et tegn på at forbrugsfesten er ved at være slut, og at man nu skal vende sig til en anden hverdag.

Ifølge Dansk Erhvervs Konjunkturbarometer forventer 61% af de 345 adspurgte detailbutikker, at omsætningen vil være på samme niveau i indeværende kvartal som sidste kvartal sidste år, mens 12% frygter et direkte fald i salget.

Brancheforeningen Danske Møbelhandlere forventer en salgsvækst på 3% mod en vækst på 10-15% i de senere år. Årsagen hertil er hovedsageligt, at når der købes færre boliger, så købes der også færre møbler.

- Hver gang, der er nogle der flytter, trækker det møbler med sig, for så ser de gamle møbler pludselig forkerte ud i det nye hjem. Men så kan vi i stedet håbe på lidt flere skilsmisser – det trækker også salget op, siger Frits Hansen, direktør for Danske Møbelhandlere til Berlingske Business.

Kilde: Berlinske Business

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094