23948sdkhjf

Superwood: Norge bliver det klart største marked

Det tidligere Hampen Træforarbejdning har fået gang i eksporten.
For en producent af facadetræ kan det være en udfordring at være bosiddende i et land med en lang og stolt tradition for at bygge med tegl.

Blandt andet derfor valgte Superwood sidste år at etablere et salgsselskab i Norge, og aktiviteten på det norske marked er allerede næsten på niveau med Danmark:

- Vi er de eneste på det norske marked, der kan imprægnere gran, og i takt med at klimaet bliver varmere, er nordmændene begyndt at efterspørge mere holdbare løsninger som alternativ til malet gran, fortæller direktør og medejer Ole Dalsgård Nielsen.

Teknisk skole og 250 træhuse
Virksomheden har netop vundet leverancen på facadebeklædning til Voss Tekniske Skole, og ifølge Ole Dalsgård Nielsen er der tale om en meget stor ordre i et niveau, som stort set ikke findes på det danske marked.

- Vores første ordre i Norge er dog fortsat vores største. Vi leverer beklædning til en økologisk landsby, hvor der skal bygges op mod 250 træhuse med trætag. Der skal bruges op mod syv kubikmeter pr. hus, så det bliver til sindssygt meget træ, fortæller han.

80 procent fra eksport
Udover Norge er Superwood ret langt fremme i planlægningen af et indtog på det tyske marked, og Ole Dalsgård Nielsen ser også gode muligheder for vækst på de øvrige nærmarkeder:

- Jeg tror ærligt talt ikke, at jeg finder noget, der er lige så godt for os som det norske marked. Men Sverige og Finland minder lidt om det, og Tyskland kan også blive udmærket. Det her er kun starten, siger han.

Ole Dalsgård Nielsen vurderer, at det danske marked i løbet af nogle år blot stå for omkring en fjerdedel af virksomhedens samlede omsætning, og det er ikke fordi, han forbereder sig på tilbagegang i Danmark, snarere tværtimod.

- Danmark bliver aldrig som Norge, men vi tror helt klart på, at der er mere at hente her, siger direktøren, der sammen med en medinvestor købte det daværende Hampen Træforarbejdning af VKR Gruppen i 2012.

Dengang beskæftigede virksomheden seks ansatte, men med den stigende aktivitet er bemandingen vokset til 12 i Danmark plus tre i det norske salgsselskab. Fortsætter væksten skal der ansættes yderligere folk, om end ikke i stort antal:

- Vi råder over et avanceret fuldautomatisk anlæg, så vi kommer ikke ligefrem til at tømme Midtjylland. Fordobler vi outputtet, skal der måske seks nye mand til, men så langt er vi slet ikke endnu, siger Ole Dalsgård Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158