23948sdkhjf

Mød Konsulenter fra verdens største leverandør af træ - Canada

Med et skovareal større end Europa og dermed verdens største leverandør af træ, er der bestemt meget at lære fra canadierne, men også meget store muligheder for danske eksportører. Mød Peter Mørk og Martin Dam Sørensen fra Generalkonsulatet i Toronto i Danmark fra den 18-29. februar 2008.
Med et skovareal større end Europa og dermed verdens største leverandør af træ, er der bestemt meget at lære fra canadierne, men også meget store muligheder for danske eksportører.

På maskinfronten har danske virksomheder meget store kompetencer, og der er bestemt stort potentiale for leverandører af maskiner til den træbearbejdende industri på det canadiske marked.

Canada, verdens andet største land, har kæmpe ressourcer specielt af træ med korte fibre, da gennemsnitstemperaturen er omkring 0° C.

Et ”pine beetle” problem har hærget skovene i provinsen British Columbia de seneste 10 år, og næsten halvdelen af deres skove (et areal lig med Storbritannien) bærer ingen ny frugt. Derfor fælder man i dag enorme mængder træ til forbrug af bio”pellets” og træ-relaterede produkter. I forbindelse hermed er der et voksende potentiale for danske leverandører af maskiner og værktøj til Canadas træindustri.

På møbelfronten har man i Canada ikke mærket den danske eksistens siden den store danske teak-æra i Nordamerika. Markedet er dog bestemt ikke gået i stå. I dag befinder Canada sig i højsegmentet domineret af italienske producenter og i det lavere segment af indenlandske og fjernøstlige producenter. Design er bestemt blevet en faktor for valget af indretning.

Der er mange muligheder for danske møbeleksportører på det canadiske marked. Ændringerne i boligform og kraftig fremgang for samfundet har gjort, at der er et økonomisk overskud til renoveringer og nyindretninger. Trenden går fra den traditionelle mørke og tunge stil til den minimalistiske og europæiske stil.

Du får nu mulighed for at møde Peter Mørk og Martin Dam Sørensen fra Generalkonsulatet i Toronto i Danmark fra den 18. - 29. februar 2008.

Martin Dam Sørensen , Trade Advisor for Industri, Energi og Miljø, har en ingeniørbaggrund og har siden 2006 arbejdet med at hjælpe danske eksportvillige virksomheder sikkert på plads på det canadiske marked.

Peter Mørk , Consul og Trade Commissioner i Canada, har 20 års erfaring i møbelbranchen og rådgiver danske møbel- og træbearbejdende virksomheder i eksport til det canadiske marked.

Kontakt Handelskontoret i Toronto for at aftale et møde - Tlf. +1 416 962 5661 eller e-mail torjoh@um.dk .


Kilde: Det Danske Handelskontor - Toronto

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079