23948sdkhjf

Konkurs en realitet hos Zilco Scandinavia

Den nordjyske dansk-italiensk ejede møbelproducent Zilco Scandinavia har måttet kaste håndklædet i ringen. Det er ikke lykkedes at redde virksomheden fra en konkurs.
Farsø-virksomheden Zilco Scandinavia, der er en dansk-italiensk ejet producent af stole og borde i den dyre ende af prisskalaen, er gået konkurs.

Konkursen kommer mindre end et år efter, at nye investorer overtog aktiver og debitorer fra den tidligere fabrik Zilco Dambré A/S, der også var gået konkurs. Ejerne bag Zilco Scandinavia er lokale aktionærer og den italienske møbelproducent Zilco.

- Jeg er ved at skaffe mig et overblik over, hvad der er gået galt. Men alt tyder på, at det er et sammentræf af en række uheldige omstændigheder. Blandt andet har flytningen af virksomheden til en anden adresse i Farsø været dyrere end forventet og har medført et længere stop i produktionen. Der har også været fejl ved de møbler, som den italienske samarbejdspartner har leveret, og der er desuden dukket uventede lønkrav op, forklarer Jørgen Stenum, kurator for boet.

Han har dog ikke dannet sig et komplet overblik over aktiver og passiver i boet endnu, men kan konstatere, at der er en ganske pæn underbalance, og simple kreditorer, som leverandører, kan skyde en hvid pind efter deres tilgodehavender, da der ikke er frie ubehæftede aktiver i boet.

Der har dog været interesserede købere fra møbelbranchen efter konkursen.

Zilco Scandinavias stoleproduktion er foregået i Italien, mens behandling med olie, lak og sæbe er foregået i Farsø.


Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094