23948sdkhjf

Mor bag unikke børnemøbler

Byg på, om og til er konceptet i ny modulopbygget børnemøbelserie, som en mor fra Næstved har udviklet og sat i produktion, inspireret af sine egne børns glade leg og udvikling.
At børn kan lege og udfolde sig er vigtigt, men det er også altafgørende, at møblementet kan holde til deres ofte hårdhændede leg. Med dette in mente har en mor nu skabt en unik børnemøbelserie i massivt birketræ, der kan følge børnene gennem hele opvæksten. Ikke blot fordi de er solide som i gamle dage, hvor tingene holdt i flere generationer, men også, og ikke mindst, fordi de kan ændre funktion, alt efter, hvor børnene er i deres udvikling.

Moderen er Lolle Andersen og indehaver af firmaet VIK, Very Important Kids i Næstved. Hun lancerer herigennem den nye møbelserie, som er stærkt inspireret af børns leg og behov. Ikke mindst hendes egne børn, som derfor også har lagt navne til de mange nye børnemøbler.

Møbler ligesom legoklodser
- Jeg er selv mor til tre skønne børn, som hver især har bidraget med deres ideer og behov i forbindelse med deres leg, hvor det er vigtigt, at børnemøblerne er kreative, funktionelle og anderledes. Børnemøblernes innovative egenskaber er modulopbygningen, hvor forældrene netop selv kan sammensætte møblerne, så de passer præcist til barnet, behovet og boligen. Der kan bygges på, om og til - ligesom et sæt legoklodser, fortæller idémager Lolle Andersen, som tilbage i år 2000 indledte udviklingsfasen hjemme i garagen sammen med sin mand.

- Jeg har sjældent købt et møbel i en butik. En seng på to meter til et barn på tre år? Ikke tale om. Børn er tryggere, når de kan fylde den ud, så jeg byggede en selv. Er det i orden, at hårbørsten hele tiden falder ned fra det lille spejl? Ikke tale om. Heraf udvikledes ideen til sminkemodulet. Butikkernes møbler tager i det hele taget ikke højde for det gennemsnitlige børneværelses størrelse. Jeg satte mig derfor det mål, at skabe funktionelle møbler med mere end blot én funktion, og designet således, at de passer ind i de ofte små børneværelser, udtaler en stærkt engageret Lolle Andersen.

VIK-møbelserien omfatter blandt andet hylde-, skrive-, sminke- og reolmoduler, som alle kan kombineres på flere forskellige måder. Alt efter barnets aktuelle behov og børneværelsets og boligens størrelse. Desuden fås også en smuk børneseng med sidemodul af varieret længde. Montering og skift mellem de enkelte moduler er særdeles enkel. Designet er på engang klassisk og tidløst.

- Jeg har altid været optaget af børnenes leg og udvikling. Det er vigtigt, at miljøet omkring dem tilgodeser deres behov for at tingene må og kan bruges, hvad enten det er skoleopgaverne eller fantasien, der er på spil. Og plads til hemmeligheder skal der også være. Jeg måtte simpelthen udstyre nogle af møblerne med børnenes egen lille hemmelige skuffe, slutter børnemøbeldesigner og – producent, men ikke mindst mor, Lolle Andersen. For det var børnene, der satte hende i gang. Fordi de er dem de er, nemlig "Very Important Kids".

Kilde: VIK Very Important Kids - www.veryimportantkids.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109