23948sdkhjf

Advokat: Kopi-showroom er krænkelse af ophavsretten

Den danske møbelbranche er alt andet end tilfredse med det britiske kopifirma classicfurniture4u.com’s planer om at åbne et showroom i Danmark fyldt med kopier af de største danske designikoner. En dansk advokat mener, at åbningen af showroom’et er en krænkelse af ophavsretten.
Classicfurniture4u, der lever af at sælge kopier af de danske design-ikoner på nettet, har nu planer om at åbne et showroom med kopi-møblerne i det indre København. At sælge kopimøblerne over nettet fra England er ikke ulovligt, men åbner virksomheden et showroom i Danmark er det en helt anden sag, vurderer advokatfuldmægtig Hans Flensted-Jensen, fra Sandel, Løje & Wallberg, der har speciale i ophavsret og krænkelse af varemærker og design.

- Det er en krænkelse af ophavsretten at markedsføre deres kopivarer herhjemme, og man kan sige, at et showroom er det samme som at sætte en reklame i avisen eller på et busskur. Dermed er det et markedsføringstiltag, og så kan man ikke slippe uden om, at det går ind under det, vi kalder krænkende adfærd, siger han til Berlingske Business.

Problemet er ifølge Hans Flensted-Jensen, at mange EU-lande har et lige så lemfældigt forhold til lovgivningen, når det gælder kopiering af mærkevarer, som England, og det derfor er svært at komme til livs. Han håber og tror på, at det er noget, der arbejdes med politisk plan.

Hos Dansk Design Center og møbelproducenten Fritz Hansen tager man det nye showroom forholdsvist roligt. Både Christian Scherfig, direktør for Dansk Design Center og Jan Helleskov fra Fritz Hansen er nemlig overbeviste om, at danskerne hellere vil have den ægte vare end en billig kopi, og undres derfor over classicfuniture4u.com's succes med at sælge kopi-møbler til danskerne.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093