23948sdkhjf

Flügger nedjusterer efter omsætningsdyk

Svag efterspørgsel og faldende valutakurser får koncernen til at nedjustere.
Flügger havde et omsætningsdyk på 9 procent i tredje kvartal, der omfatter månederne november, december og januar. Den negative udvikling kan tilskrives fortsat svag efterspørgsel, faldende valutakurser, hvor den svenske krone faldt med 6 procent og den norske krone med 4 procent. Koncernen skiftede i starten af december ERP-system, hvilket medførte væsentlige problemer, som koncernen fortsat kæmper med. Det skriver Flügger i sin delårsrapport.

Udviklingen gør, at Flügger nedjusterer forventninger til omsætningen i 2014/2015-regnskabet med 100 mio. kr. til 1,9 mia. kr. EBIT nedjusteres også fra intervallet 100-120 mio. kr. til 85-75 mio. kr.

Samlet de første ni måneder af regnskabsåret 2014/2015 dykkede koncernsalget med 3 procent i Danmark, 6 procent i Sverige og 7 procent i Norge.

Salget stiger i Polen og Kina
Uden for Norden, det vil sige primært Polen og Kina, voksede omsætningen med 5 procent. Koncernens resultat efter skat blev 54 mio. kr. kontra 68 mio. kr. i samme periode sidste år.

Flügger har i forretningsårets første ni måneder genereret et positivt cash flow på 147 mio. kr. Egenkapitalen er på 847 mio. kr., hvilket er 9 mio. kr. mere end i starten af forretningsåret svarende til en soliditetsgrad på 74 procent, hvilket er en stigning på 3 procent i forhold til samme tidspunkt i sidste regnskabsår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078