23948sdkhjf

Politi efterlyser mærkning af designermøbler

Århus Politi er i disse dage ved at optrævle flere tyverier af designermøbler. Nu efterlyses serienumre på møblerne, så et møbel kan stadfæstes til et bestemt sted.
Præcis som på cykler ønsker Politiet nu et lignende serienummer på designermøbler. Årsagen er, at man i øjeblikket kæmper med at stadfæste møblerne til et bestemt sted, når man pågriber tyve med kosterne under armen. Og møblerne skulle jo gerne tilbage til rette ejermand.

I sidste uge sigtede Århus Politi to mænd, der havde stjålet designermøbler for mindst en million kroner. Politiet savner et serienummer til identifiktation og opfordrer til, at møblerne mærkes allerede inden de forlader fabrikken.

Marketingsdirektør David Rosenkvist fra Fritz Hansen mener, at en decideret mærkning vil få indflydelse på salgsprisen ved videresalg, men han fortæller dog at virksomheden arbejder på en form for mærkning.

- Vi har siden oktober 2006 mærket vores allerdyreste produkter som Arne Jacobsens Svanen og kan tilbyde firmaer at skrue en knap med logoer eller lignende ind i eksempelvis en 7’erstol. Men det er ikke standard på alle møbler endnu. Vi arbejder på en elektronisk chipløsning, men det er vi produktionsteknisk ikke klar med før om et par år, siger han til MetroXpress.

Udover politiet efterlyser forsikringsbranchen en mærkning af møblerne.

Kilde: MetroXpress

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141