23948sdkhjf

Højere bøder skal forebygge arbejdsulykker

Hammeren skal falde hårdt, når arbejdsgivere overtræder arbejdsmiljøreglerne. Derfor fremlægger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen en ny handlingsplan, som skal nedbringe antallet af arbejdsulykker.
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen præsenterer ny handlingsplan, der skal nedbringe antallet af arbejdsulykker.

Handlingsplanen indeholder fire initiativer:

- Højere bøder til virksomheder
- Målrettet indsats over for nyansatte
- Ny ulykkesstatistik for udenlandske arbejdstagere i Danmark
- Viden skal omsættes til handling på den enkelte virksomhed

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen siger:

- Jeg tager det meget alvorligt, at ansatte – og specielt nyansatte – risikerer at komme alvorligt til skade eller dø, fordi arbejdsgivere ikke overholder arbejdsmiljøreglerne.

- Både vores nye analyse af arbejdsulykker, men også Arbejdstilsynets mange aktioner på byggepladser viser, at der fortsat er problemer med sikkerheden på mange arbejdspladser i Danmark.

- Vi bliver nødt til at sende et klart signal til arbejdsgiverne om, at sikkerheden skal tages alvorligt. Sløseri med sikkerheden kan koste menneskeliv. Derfor ønsker jeg, at bødeniveauet hæves til det dobbelte, når arbejdsgivere sløser med sikkerheden.

- Men der er også brug for en særlig indsats over for nye medarbejdere på arbejdspladsen. Hver tredje ulykke sker i dag for nyansatte. Jeg vil derfor bede både Arbejdstilsynet og Arbejdsmiljørådet om at gå i tænkeboksen, så jeg inden sommer kan præsentere en række særskilte initiativer for netop de nyansatte.

- Jeg anerkender også, at vores ulykkesstatistik ikke har fulgt med tiden, og det vil der blive ændret på. I dag, hvor mange udlændinge kommer til Danmark for at arbejde, og mange udenlandske virksomheder etablerer sig i Danmark, er vi nødt til at få indblik i, om udenlandske arbejdstagere er særligt udsatte for ulykker. Ellers kan vi ikke sætte ind de rigtige steder, påpeger Claus Hjort Frederiksen.

I 2006 blev der anmeldt 48.800 arbejdsulykker. 58 arbejdsulykker var så alvorlige, at de medførte døden.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08