23948sdkhjf

DLH kortlægger områder med GPS

DLH Group har taget nye teknologiske muligheder i brug for at kortlægge områder af regnskovene i Centralafrika. De lokale folk er blevet udstyret med GPS-enheder, så de kan markere de områder, hvor træerne ikke må fældes.
De congalesiske pygmæer har fået den nyeste teknologi helt ind på livet, idet den danske trævarekoncern har udleveret GPS-enheder til dem med det formål, at de kan udpege og markere de træer og områder, der er særligt vigtige for dem.

Udviklingen af GPS-enhederne er sket i et samarbejde mellem London School of Economics, DLS’s schweiziske datterselskab CIB og det engelske IT-firma Helveta.

- Vi har haft rigtig stor succes med vores sociale mappingprojekt. Gennem brugen af GPS-enhederne er vi langsomt, men sikkert ved at have kortlagt hele området, og det er en stor tilfredsstillelse at vide, at det er sket med ikke bare accept, men aktiv deltagelse fra de mange folk, som bor i områderne, siger chefen for miljøinitiativerne for den afrikanske region hos DLH, Lucas van der Walt, til Dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079