23948sdkhjf

Gulplade-syndere betaler kæmpe bøder

Skat har i løbet af 2007 gennemført razzia i hele landet for at stoppe den private kørsel i de momsfrie gulpladebiler. Og det har båret frugt. De første kæmpe bøder på 250.000 kr. er sendt afsted til de såkaldte gulplade-syndere.
Skat gennemførte i løbet af 2007 razzia i hele landet i forsøget på at stoppe den ulovlige private kørsel i momsfrie gulpladebiler. Nu har de første syndere så modtaget kæmpebøder. I Nordjylland har man allerede sendt to bøder på henholdsvis 250.000 og 331.000 kr. til ejere af gulpladebiler. Beløbet dækker både moms og beskatning af fri bil tre år tilbage i tiden.

- Hvis Skat opdager, at en bil på gule plader bruges til privatkørsel uden, at der er betalt for det, kan det udløse en efterbetaling af moms på købet af varebilen, beskatning af værdien af fri bil og efteropkrævning af privatbenyttelsesafgift, siger kontrochef Erik Hansen fra SKAT i Herning til ErhvervsBladet.

Ud af 5.612 gulpladebiler, som stod parkeret ved eksempelvis havneanlæg, stadions og lignende steder i 2007, har Skat valgt at foretage en yderligere kontrol af 2.118 biler.

Kilde: ErhvervsBladet

Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109