23948sdkhjf

Velkonsolideret dørfabrik i Ikast lukker ned

På grund af flere års underskud og forgæves forsøg på salg af virksomheden, har bestyrelsen for Idé døren a/s i Ikast, der for øjeblikket beskæftiger ca. 75 medarbejdere, besluttet at afvikle den.
Velkonsolideret produktionsvirksomhed i Ikast lukker ned efter 34 år.

På grund af flere års underskud og forgæves forsøg på salg af virksomheden, har bestyrelsen for Idé døren a/s i Ikast, der for øjeblikket beskæftiger ca. 75 medarbejdere, besluttet at afvikle den.

- Det har været en tung beslutning, oplyser direktør Benny Hansen, der tænker på de mange dygtige medarbejdere, hvoraf flere har været ansat i over 30 år, og som nu må ud og finde andet arbejde.

Han oplyser samtidig, at virksomheden stadig har en pæn egenkapital, der betyder, at firmaet kan overholde alle sine forpligtelser. Lukningen bliver derfor en kontrolleret nedlukning med færrest mulige gener for kunder og medarbejdere. Han oplyser desuden, at man forventer, at alle indeværende ordrer vil blive leveret på normal vis. Dog måske med enkelte forsinkelser pga. omstændighederne.

Baggrunden for beslutningen er dels, at eksportsalget til bl.a. det største marked Tyskland - som i årene efter genforeningen boomede - siden sidst i halvfemserne er gået støt tilbage på grund af usikkerheden i den tyske økonomi, dels at markedet for standarddøre i både Tyskland og Danmark efterhånden er blevet oversvømmet af billige importerede døre. Den resterende del af markedet, som efterspørger kvalitetsdøre, som er Idé dørens varemærke, er for lille til at være rentabel.

Ydermere kræver kunderne i dag i høj grad specialfremstillede døre, som er så løntunge, at det er umuligt at få de nødvendige priser for dem. Udsigten til at produktionen kan blive rentabel er derfor lille, hvorfor bestyrelsen mener, at beslutningen er den eneste ansvarlige.

Kilde: Idé Døren A/S - www.ide-doeren.dk/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064