23948sdkhjf

Guldår for norsk træindustri

Den norske træ- industri producerer så penge og træfliser fyger om ørerne. 2007 blev et rekordår for de fleste norske virksomheder, der leverer træprodukter. Branchens største aktør Moelven ser ud til at passere et resultat på en mia. nkr. før skat.
Moelven Industrier er Norges største aktør indenfor træindustrien, og som for så mange andre norske virksomheder i branchen har 2007 været et guldår. Moelven ligger til et resultat på over én mia. nkr. før skat.

Hvis det sker, vil Moelven, som en lang række andre virksomheder, have tredoblet sit resultat på bare ét år. I 2006 nåede koncernen et resultat på 336 mio. nkr. og i 2005 et resultat på 113 mio. nkr. – vel at mærke før skat.

Ved udgangen af tredje kvartal i 2007 havde Moelven et resultat på 800 mio. nkr.

Ifølge koncernchef Hans Rindal vil Moelven ikke udnytte de gode konjunkturer til at foretage nye opkøb, men i stedet fokusere på at ruste sig til mindre gode tider.

- Vi er allerede store, så vi fokuserer primært på at blive bedre. Det handler om efteruddannelse af vores medarbejdere og systemforbedringer, men også investeringer i de allerede eksisterende produktionsanlæg, siger Hans Rindal.

I 2008 vil Moelven blandt andet satse på de mindre konjunkturafhængige industrialiserede løsninger, såsom produktion af modulbaseret træhusbyggeri.

Kilde: Teknisk Ukeblad

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078