23948sdkhjf

Mojo Interior sælger falske æg

I 2007 har SKAT tilbageholdt det største antal af kopimøbler nogensinde. En engelsk virksomhed, Mojo Interiors, ekselerer ligefrem i salg af kopimøbler - især dem, der kommer fra Republic of Fritz Hansen.
Alene i år har SKAT beslaglagt 16 containere fyldt med kopier af danske designermøbler. Det er næsten 16 gange mere end året før. SKAT oplyser, at kopivarerne kommer fra lande uden for EU.

Problemet med boom’et i piratkopiering er den underminering af de varemærker, producenter og designere har kæmpet og betalt i dyre domme for at tilvejebringe.

I England er det tilladt at kopiere masseproducerede møbler efter 25 år, men det skal dog fremgå meget tydeligt, at der er tale om kopier. Virksomheden engelske Mojo Interiors sælger kopimøbler på nettet.

På Mojo Interiors hjemmeside kan man udover at købe forfalskninger af blandt andet Arne Jacobsens design til en trediedel af prisen, læse en kort beskrivelse af designeren og møbelproducentens historie, hvilket vildleder kunden til at tro, at der her er tale om den ægte vare. Det er især en torn i øjet på rettighedshaverne herhjemme, da de har brugt millioner af kroner på at brande mærkerne.

Danske Fritz Hansen er især utilfreds med Mojo Interiors forretningsmetoder.

- Vi gør, hvad vi kan for at sige, at dette her firma er et kopifirma, der snylter på vores designhistorie. Det utrænede øje kan ikke umiddelbart på deres hjemmeside se, at dette her er kopier. Man kan se det på prisen, siger Fritz Hansens informationschef, Jan Helleskov, der samtidig anklager møbler for at være af dårlig kvalitet.

En påstand, der afvises af Mojo Interiors adm. direktør J. Graham, der dog ikke ønsker at svare på, hvorledes han og Mojo Interior etisk forholder sig til kopieringen af designermøbler.

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141